By Nellie Allen / January 12, 2021

Trasigt golv på lastbryggan

Som det ser ut idag så slits golvet på vår lastbrygga väldigt snabbt och det ser ut som att det snart kommer att gå sönder helt och hållet. Vi har till och med kommit till stadiet där vi behöver begränsa antalet leveranser som vi kan ta emot. 

Varje dag körs det truckar och tunga fordon som fortsätter slita på vårt golv. Om vi inte gör något kommer vi att behöva förbjuda tunga industrifordon, vilket inte är rimligt för oss. Vi måste istället hitta en lösning på problemet och vi tittar nu på att lägga ett nytt golv i starten på nästa år. 

Det verkar som att ett ordentligt industrigolv som är behandlat för att motstå stora belastningar kommer passa oss perfekt. Vi kommer kunna anpassa golvet efter hur vi själva vill ha det vilket gör att vi har oändliga möjligheter till att hitta rätt lösning som passar oss.

När golvet är färdigt beräknar vi att det finns rum för minst dubbelt så hög frekvens av leveranser jämfört med vad vi har möjlighet till att ta emot idag. Detta gör att vi tycker det är värt att stänga ner lastbryggan under ombyggnationen för att kunna utvidga vår verksamhet istället för att som det nu är begränsa den på grund av lastbryggan. Vi känner att vi verkligen måste fixa vår lastbrygga och vi vet att behovet finns så vi är villiga att göra investeringen i ett nytt golv för att vi ska kunna fortsätta växa.

By Nellie Allen / January 10, 2021

Nya lösningar för Lagerautomation på lagret

Vi har precis bytt ut våra paternosterverk och hissautomater mot en nyare och mer effektiv lagerautomation.

Det gick smidigt till, vi kunde sälja våra gamla paternosterverk som hade blivit för små för vår verksamhet. Köparen såg till att vi fick hjälp med hela processen.

Det började med att dem demontera maskinerna som redan fanns i lagret. När de väl var borttagna så fick vi även hjälp med att transportera bort maskinerna och behövde därför inte göra så mycket själva.

Strax efter att vi hade fått våra pengar för de sålda maskinerna så fick vi frågan om vi ville köpa begagnade paternosterverk och hissautomater. Vi hade till en början en tanke på att vi skulle satsa på helt nya maskiner för att de skulle hålla så länge som möjligt men det visade sig att de hade begagnade maskiner på lager som var näst intill nya. Därför bestämde vi oss för att köpa maskinerna som vi blev erbjudna och behövde då betala nästan 30% mindre än vad vi hade behövt göra för nya maskiner.

När det var betalat och klart så stod företaget för både frakt och installation. Så vi behövde inte göra något själva.

Det känns som om vi gjorde både vårt företag och även miljön en stor tjänst. Vi räknar med att de nya maskinerna ska hålla i 30-40 år och att vi har tillräckligt med lagerkapacitet för att fortsätta expandera vår verksamhet framåt.