Vi har precis bytt ut våra paternosterverk och hissautomater mot en nyare och mer effektiv lagerautomation.

Det gick smidigt till, vi kunde sälja våra gamla paternosterverk som hade blivit för små för vår verksamhet. Köparen såg till att vi fick hjälp med hela processen.

Det började med att dem demontera maskinerna som redan fanns i lagret. När de väl var borttagna så fick vi även hjälp med att transportera bort maskinerna och behövde därför inte göra så mycket själva.

Strax efter att vi hade fått våra pengar för de sålda maskinerna så fick vi frågan om vi ville köpa begagnade paternosterverk och hissautomater. Vi hade till en början en tanke på att vi skulle satsa på helt nya maskiner för att de skulle hålla så länge som möjligt men det visade sig att de hade begagnade maskiner på lager som var näst intill nya. Därför bestämde vi oss för att köpa maskinerna som vi blev erbjudna och behövde då betala nästan 30% mindre än vad vi hade behövt göra för nya maskiner.

När det var betalat och klart så stod företaget för både frakt och installation. Så vi behövde inte göra något själva.

Det känns som om vi gjorde både vårt företag och även miljön en stor tjänst. Vi räknar med att de nya maskinerna ska hålla i 30-40 år och att vi har tillräckligt med lagerkapacitet för att fortsätta expandera vår verksamhet framåt.