By Nellie Allen / April 19, 2021

Grannarna byter dörrar

Som ni antagligen redan vet så har jag nyligen flyttat in i ett hus i ett villaområde strax utanför Göteborg. Jag har riktigt trevliga grannar där det känns som att alla uppskattar varandra.

På sistone har jag däremot märkt många av dem har ett lite speciellt beteende. Det pågår någon slags outtalad tävling mellan grannarna där alla vill vara bäst. Om någon byter en ytterdörr så följer alla hushållen med och gör samma sak. 

Om man ställer sig emot förändringen och inte gör något själv blir man utfryst och får konstiga blickar. Som ett traditionellt svenskt villaområde är det ju ingen som vågar säga någonting utan alla bara följer efter. Det har gått så långt att de till och med tävlar om vem som har högst buske och flest blommor på sin tomt. Jag tror inte att detta kriget någonsin kommer sluta.  Jag vet inte om det är vanligt att man agerar som dem gör i ett område likt detta men jag börjar känna att jag kanske måste hänga på tåget och göra förändringar på mitt hus. 

Därför har jag kollat på en ytterdörr som heter “Äppelbo”, det är en otroligt stilig dörr med en glasruta och snygga spröt. Den blir dessutom skräddarsydd specifikt efter mitt hus förutsättningar. Tanken är att jag beställer montering så att jag kan få detta gjort så snabbt som möjligt och på så sätt se till att jag inte blir utfryst från grannarna.

Med dörren får jag bland annat en 3-glas isolerruta men också 10 års formgaranti. Jag gillar tanken på att blir precis som jag vill ha den. Jag trodde aldrig jag skulle hänga med på detta tåget men faktum är att genom denna “tävling” har ytterdörrar blivit en väldigt intressant för mig.

Nästa steg blir att plantera en buske runt trädgården så kanske jag förr eller senare kan vinna på den fronten också.

Wish me luck!

By Nellie Allen / February 5, 2021

Varför behöver du MaintMasters tjänst?

Att sitta i en bransch där många av verksamhetens tillgångar består av tekniska inventarier och maskiner kan bli kostsamt. Det sker alltid strul med masker, som måste repareras, eller så behöver man hålla koll på olika tider då service behöver ske. Och hur mycket bidrar dessa masker egentligen? Hur mycket tjänar jag på att ha maskinen och hur mycket bidrar den till min verksamhet? 

Så många värden som blir extremt svåra att definiera. MaintMaster har en tjänst som totalt ändrar detta. Dessa svårmätta värden blir plötsligt möjligt att hålla koll på. Genom deras CMMS system kan du få tillgång till väsentlig statistik, vilket i sin tur kommer tillåta dig att kunna arbeta mer effektivt med dina tillgångar.

Mer konkret så kommer detta systemet tillåta dig att minimera driftstopp, förbättra möjligheterna att kunna utnyttja tillgångarna bättre samt ge alla som arbetar bättre förutsättningar att hantera tillgångarnas underhåll bättre. Detta kommer i sin tur minimera diverse driftkostnader och underhållningskostnader. 

Statistik förs över detta och sparas i MaintMasters egna molntjänst så du alltid har tillgång till statistiken, samt slipper risken av att data förloras. Kort och gott kommer MaintMasters tjänst bespara dig en hel del tid och pengar som annars hade lagts på att åtgärda driftstopp, underhåll och mätning av maskinernas effekt. 

Om man ska maximera sin marginal är denna tjänsten ett absolut måste, MaintMasters CMMS system är den mest avancerade på marknaden – tjänsten anpassar sig efter dig och din verksamhet till skillnad från andra liknande system där du måste anpassa din verksamhet efter den.

By Nellie Allen / January 12, 2021

Trasigt golv på lastbryggan

Som det ser ut idag så slits golvet på vår lastbrygga väldigt snabbt och det ser ut som att det snart kommer att gå sönder helt och hållet. Vi har till och med kommit till stadiet där vi behöver begränsa antalet leveranser som vi kan ta emot. 

Varje dag körs det truckar och tunga fordon som fortsätter slita på vårt golv. Om vi inte gör något kommer vi att behöva förbjuda tunga industrifordon, vilket inte är rimligt för oss. Vi måste istället hitta en lösning på problemet och vi tittar nu på att lägga ett nytt golv i starten på nästa år. 

Det verkar som att ett ordentligt industrigolv som är behandlat för att motstå stora belastningar kommer passa oss perfekt. Vi kommer kunna anpassa golvet efter hur vi själva vill ha det vilket gör att vi har oändliga möjligheter till att hitta rätt lösning som passar oss.

När golvet är färdigt beräknar vi att det finns rum för minst dubbelt så hög frekvens av leveranser jämfört med vad vi har möjlighet till att ta emot idag. Detta gör att vi tycker det är värt att stänga ner lastbryggan under ombyggnationen för att kunna utvidga vår verksamhet istället för att som det nu är begränsa den på grund av lastbryggan. Vi känner att vi verkligen måste fixa vår lastbrygga och vi vet att behovet finns så vi är villiga att göra investeringen i ett nytt golv för att vi ska kunna fortsätta växa.

By Nellie Allen / January 10, 2021

Nya lösningar för Lagerautomation på lagret

Vi har precis bytt ut våra paternosterverk och hissautomater mot en nyare och mer effektiv lagerautomation.

Det gick smidigt till, vi kunde sälja våra gamla paternosterverk som hade blivit för små för vår verksamhet. Köparen såg till att vi fick hjälp med hela processen.

Det började med att dem demontera maskinerna som redan fanns i lagret. När de väl var borttagna så fick vi även hjälp med att transportera bort maskinerna och behövde därför inte göra så mycket själva.

Strax efter att vi hade fått våra pengar för de sålda maskinerna så fick vi frågan om vi ville köpa begagnade paternosterverk och hissautomater. Vi hade till en början en tanke på att vi skulle satsa på helt nya maskiner för att de skulle hålla så länge som möjligt men det visade sig att de hade begagnade maskiner på lager som var näst intill nya. Därför bestämde vi oss för att köpa maskinerna som vi blev erbjudna och behövde då betala nästan 30% mindre än vad vi hade behövt göra för nya maskiner.

När det var betalat och klart så stod företaget för både frakt och installation. Så vi behövde inte göra något själva.

Det känns som om vi gjorde både vårt företag och även miljön en stor tjänst. Vi räknar med att de nya maskinerna ska hålla i 30-40 år och att vi har tillräckligt med lagerkapacitet för att fortsätta expandera vår verksamhet framåt.