By Nellie Allen / May 24, 2022

Lite nyheter i livet

Vilken hektisk månad jag har haft. Jag tror inte jag har berättat det men jag sa ju upp mig för ett tag sedan och fick ett nytt jobb på en tandläkarklinik i Göteborg. Jag kände att arbetstiderna på förra jobbet var lite väl oregelbundna och sedan fick jag höra om denna möjligheten via en kompis.

Det som är roligast är att jag har fått vara med i en rolig process där de ska byta lokaler. För mig började allt lite som en projektledarroll i och med lokalbytet, men kommer sedan gå över till en mer administrativ roll med reception och även mycket kundkontakt. Nu har vi kommit en bit, vi har hittat lokal och börjat renovera och sådär. Jag fick ett “litet” ansvarsområde i allt detta och det var att hitta rätt tandläkarbelysning, det kändes som ett stort ansvar men jag gjorde så mycket research och hittade ett grymt företag som specialiserar sig på just detta. De har erfarenhet av belysning i olika typer av kliniska miljöer så jag är riktigt glad att jag nu har bestämt mig. Nu är det mest bara placering och så som är kvar. Min chef var också supernöjd med belysningen från D-tec som jag valt så det kändes väldigt kul.

Så mycket spännande händer nu framöver.

Hoppas allt är bra med alla er!

Ha det!

By Nellie Allen / March 27, 2022

De får snusa

Vi har fått många frågor om vad våra brukare får och inte får göra och mitt svar är alltid samma, det får göra precis vad du och jag får göra.

De får röka om de är rökare, de får snusa om de snusar men vi kontrollerar så att inget av det går över styr. Det vill säga att om de röker så får de inte röka 2 packet om dagen eller snusa 2 dosor om dagen, det är väl det enda som vi kontrollerar.

Just nu så har vi enbart snusare hos oss och de flesta snusar Velo nicotine pouches vilket är uppskattat hos oss då det är vita snus, så de färgar inte av sig på något.

Hoppas att ni fått svar på era frågor.

By Nellie Allen / February 15, 2022

Nu smäller det

Nu smäller det på riktigt.

Vi hade ytterligare ett gäng här som sålde saker för att tjäna pengar till föreningen, men denna gång var det kakor och godisar. Jag kan ärligt säga att det var riktigt länge sen jag såg våra brukare vara så glada som dom var bär dom hörde om detta.

Som vanligt la vi en stor beställning och det är alltid lika roligt att se chocken på barnen som säljer kakor. Vi brukar beställa mellan 10 – 15 kakburkar och mellan 4 till 8 burkar godisar. Det blir ett par tusenlappar. Varje hushåll köper säkert 1 till max 3 kakburkar och säkerligen max 1st godisburk, så de hade behövt gå runt till minst 10st hushåll för att sälja det vi köper på en gång.

Fantastiskt.

By Nellie Allen / January 25, 2022

Vi behöver nya Markiser

Vi behöver nya Markiser

Då var det dags att uppdatera markiserna. Denna gång har vi valt markiser från Sun off. Vi fick dom rekommenderade när vi letade runt bland företag.

Vi fick ett gott intryck och de var verkligen hjälpsamma så vi valde att köra på dom direkt. 

Inte så mycket mer att säga om det då vi befinner oss i startlinjen, men så fort saker och ting börjar hända så lovar jag att uppdatera er med både text och bilder.

Ta hand om varandra nu. Tjingeling

By Nellie Allen / January 25, 2022

Rena drömmen för säljare

Vi har ju en hel del brukare som älskar att storhandla och varje år köper vi in mängder hygienartiklar via ungdomar som säljer för att tjäna pengar till sin förening.

Oftast är det en klass som säljer kakor för att tjäna pengar eller så är det föreningar som säljer för att tjäna pengar. Dessa pengar används sedan för klassresor, köpa utrustning eller liknande. Vi köper självklart mer än gärna från dom då vi vet att pengarna går till rätt sak.

I helgen hade vi ett gäng som kom hit och de var deras första gång så de hade ingen aning vad som väntade dom.

Vi bad som vanligt att få ha lappen under dagen ( det tar tid att välja och med tanke på våra brukare så vill vi inte stressa dom) motvilligt gav de över lappen och begav sig hem antar jag.

Dagen efter kom dom och frågade om lappen, vi hade totalt köpt för 15.000kr. Ni hade sett deras ögon. De kunde knappt tro det. så himla underbart.

De behöver troligtvis inte sälja mer efter våran beställning 🙂

By Nellie Allen / December 18, 2021

Vilka branscher

Ibland undrar jag hur vissa hamnar i sina branscher och nu menar jag inte dom vanliga, utan dom som sticker ut lite mer.

Nu har jag en bekant som är i en bransch som kanske inte är så ovanlig men han är säljare där och jag blir lika förvånad varje gång.

Alla kan sälja kameror, datorer eller abonnemang, det känns inte så konstigt, men att sälja traverskranar eller svängkranar, hur går man tillväga då?

En sak är säker, man måste vara genuint intresserad av produkten och har allt det tekniska i huvudet för att lyckas vilket han uppenbarligen har då han är deras bästa säljare. Vad innebär det egentligen? Det måste jag fråga honom, jag har svårt att se att man säljer 20 kranar i månaden…

Hej så länge

By Nellie Allen / June 22, 2021

Att läsa omdömen

Jag älskar verkligen att läsa olika omdömen som företag får, jag kan verkligen fastna i timmar och bara läsa och läsa, det spelar egentligen ingen roll vad det för företag, har de omdömen så läser jag dom.

Min sambo kan bli galen på mig. Hon frågar alltid, vad gör du? för jag sitter med telefonen uppkörd i ansiktet och ser inte alltid så trevlig ut. Inget brukar jag säga, och hon vet att om jag svarar inget, så är det för att jag sitter och läser omdömen.

Hon svarar alltid med: Meeeen!! sitter du och läser dina jävla omdömen igen. Jag fattar verkligen inte hur du kan sitta och läsa omdömen hela dagen, vad är det som är så intressant med det? Ja, det är en bra fråga tänker jag, men om jag vänder på frågan och istället frågar vad är det som är så intressant med att sitta och kolla på 15 sek klipp på random människor som gör konstiga saker? Just det!! Det säger jag förstås inte till henne för då bryter nog helvetet löst och vi spenderar troligtvis ett par timmar med att tjafsa med varandra.

Vad läste jag om senast?

Jag var inne och läste göta energis omdömen och jag var verkligen förvånad över hur bra omdömen de har. Varför jag var förvånad undrar ni? Jo, om man läser omdömen på de andra energibolagen så är det en väldigt blandad kompott, de är till och med lite åt de negativa hållet.

Intressant är det iallafall och med tanke på deras omdömen så funderar jag på att eventuellt byta elbolag. Se, det är inte så dumt att läsa olika företags omdömen 🙂

Ha nu en fantastisk sommar med massa sol och bad. Se dock till att fortsätta följa rekommendationerna så denna pandemi försvinner snart!

Ta hand om varandra.

By Nellie Allen / April 19, 2021

Grannarna byter dörrar

Som ni antagligen redan vet så har jag nyligen flyttat in i ett hus i ett villaområde strax utanför Göteborg. Jag har riktigt trevliga grannar där det känns som att alla uppskattar varandra.

På sistone har jag däremot märkt många av dem har ett lite speciellt beteende. Det pågår någon slags outtalad tävling mellan grannarna där alla vill vara bäst. Om någon byter en ytterdörr så följer alla hushållen med och gör samma sak. 

Om man ställer sig emot förändringen och inte gör något själv blir man utfryst och får konstiga blickar. Som ett traditionellt svenskt villaområde är det ju ingen som vågar säga någonting utan alla bara följer efter. Det har gått så långt att de till och med tävlar om vem som har högst buske och flest blommor på sin tomt. Jag tror inte att detta kriget någonsin kommer sluta.  Jag vet inte om det är vanligt att man agerar som dem gör i ett område likt detta men jag börjar känna att jag kanske måste hänga på tåget och göra förändringar på mitt hus. 

Därför har jag kollat på en ytterdörr som heter “Äppelbo”, det är en otroligt stilig dörr med en glasruta och snygga spröt. Den blir dessutom skräddarsydd specifikt efter mitt hus förutsättningar. Tanken är att jag beställer montering så att jag kan få detta gjort så snabbt som möjligt och på så sätt se till att jag inte blir utfryst från grannarna.

Med dörren får jag bland annat en 3-glas isolerruta men också 10 års formgaranti. Jag gillar tanken på att blir precis som jag vill ha den. Jag trodde aldrig jag skulle hänga med på detta tåget men faktum är att genom denna “tävling” har ytterdörrar blivit en väldigt intressant för mig.

Nästa steg blir att plantera en buske runt trädgården så kanske jag förr eller senare kan vinna på den fronten också.

Wish me luck!

By Nellie Allen / February 5, 2021

Varför behöver du MaintMasters tjänst?

Att sitta i en bransch där många av verksamhetens tillgångar består av tekniska inventarier och maskiner kan bli kostsamt. Det sker alltid strul med masker, som måste repareras, eller så behöver man hålla koll på olika tider då service behöver ske. Och hur mycket bidrar dessa masker egentligen? Hur mycket tjänar jag på att ha maskinen och hur mycket bidrar den till min verksamhet? 

Så många värden som blir extremt svåra att definiera. MaintMaster har en tjänst som totalt ändrar detta. Dessa svårmätta värden blir plötsligt möjligt att hålla koll på. Genom deras CMMS system kan du få tillgång till väsentlig statistik, vilket i sin tur kommer tillåta dig att kunna arbeta mer effektivt med dina tillgångar.

Mer konkret så kommer detta systemet tillåta dig att minimera driftstopp, förbättra möjligheterna att kunna utnyttja tillgångarna bättre samt ge alla som arbetar bättre förutsättningar att hantera tillgångarnas underhåll bättre. Detta kommer i sin tur minimera diverse driftkostnader och underhållningskostnader. 

Statistik förs över detta och sparas i MaintMasters egna molntjänst så du alltid har tillgång till statistiken, samt slipper risken av att data förloras. Kort och gott kommer MaintMasters tjänst bespara dig en hel del tid och pengar som annars hade lagts på att åtgärda driftstopp, underhåll och mätning av maskinernas effekt. 

Om man ska maximera sin marginal är denna tjänsten ett absolut måste, MaintMasters CMMS system är den mest avancerade på marknaden – tjänsten anpassar sig efter dig och din verksamhet till skillnad från andra liknande system där du måste anpassa din verksamhet efter den.

By Nellie Allen / January 12, 2021

Trasigt golv på lastbryggan

Som det ser ut idag så slits golvet på vår lastbrygga väldigt snabbt och det ser ut som att det snart kommer att gå sönder helt och hållet. Vi har till och med kommit till stadiet där vi behöver begränsa antalet leveranser som vi kan ta emot. 

Varje dag körs det truckar och tunga fordon som fortsätter slita på vårt golv. Om vi inte gör något kommer vi att behöva förbjuda tunga industrifordon, vilket inte är rimligt för oss. Vi måste istället hitta en lösning på problemet och vi tittar nu på att lägga ett nytt golv i starten på nästa år. 

Det verkar som att ett ordentligt industrigolv som är behandlat för att motstå stora belastningar kommer passa oss perfekt. Vi kommer kunna anpassa golvet efter hur vi själva vill ha det vilket gör att vi har oändliga möjligheter till att hitta rätt lösning som passar oss.

När golvet är färdigt beräknar vi att det finns rum för minst dubbelt så hög frekvens av leveranser jämfört med vad vi har möjlighet till att ta emot idag. Detta gör att vi tycker det är värt att stänga ner lastbryggan under ombyggnationen för att kunna utvidga vår verksamhet istället för att som det nu är begränsa den på grund av lastbryggan. Vi känner att vi verkligen måste fixa vår lastbrygga och vi vet att behovet finns så vi är villiga att göra investeringen i ett nytt golv för att vi ska kunna fortsätta växa.